Newsletter

FAQ

1. Wat is nanotechnologie?

Nanowetenschap en nanotechnologie zijn de studie, de toepassing en het manipuleren van materie op moleculair niveau en kan
gebruikt worden in alle andere wetenschapsgebieden, zoals scheikunde, biologie, natuurkunde, materiaalkunde en techniek.
Nanotechnologie is niet alleen een nieuw gebied van wetenschap en techniek, maar een nieuwe manier van kijken naar, het bestuderen van en het produceren van nuttige producten. De omvang van nanotechnologie is moeilijk voor te stellen. Een nanometer is een miljardste van een meter.

Hier zijn een paar illustratieve voorbeelden:

  • Er zitten 10.000.000 nanometers in een centimeter.
  • Een vel krantenpapier is ongeveer 100.000 nanometer dik.
  • Een menselijke haar is ongeveer 80.000 - 100.000 nanometer breed.

Ultra-Ever Dry is gebaseerd op nanotechnologie en dat verklaart zijn unieke eigenschappen en voordelen.


2. Wat betekenen de termen "superhydrofobisch" en "oleofobisch"?

Ultra-Ever Dry creëert een hoek van 160-175 graden en wordt dan "superhydrofoob" genoemd. Bekende voorruit waterafstotende middelen hebben een hoek van 110 graden of kleiner en worden dan "hydrofoob" genoemd. Oleofoob is het vermogen om olie en andere koolwaterstoffen af te stoten.


3. Wat is het temperatuurbereik voor Ultra-Ever Dry?

Het werktemperatuur bereik voor het product is van -34°C tot 149°C als het eenmaal is aangebracht.

Het is effectief bij temperaturen tot 260°C, maar we zouden verder testen aanraden voor elke toepassing die temperaturen boven de 149°C vereist.


4. Op welke materialen kan Ultra-Ever Dry toegepast worden?

Bijna alle materiaalsoorten komen in aanmerking:

Metalen, kunststof, leer, rubber, stoffen, hout, steen, beton, papier, glas.


5. Hoe slijtvast is Ultra-Ever Dry?

Eén van de doorbraken van dit product is zijn slijtvastheid. Het gepatenteerde materiaal zorgt voor meer slijtage weerstand dan vorige superhydrofobische materialen. Ultra-Ever Dry heeft een resultaat van 110 op de Tabor Schuring Method (ASTM D4060-10). Als slijtage een punt van zorg is, is het testen aanbevolen. Als de coating wordt verwijderd wegens herhaalde of ernstige slijtage, kan opnieuw de Top coating worden aangebracht.


6. Zal de coating nog steeds werken als de toplaag aanzienlijk is verminderd als gevolg van slijtage?

Ja. In veel situaties, kan de super-hydrofobe aard van het materiaal worden verminderd, maar kan de resterende toplaag en basislaag nog steeds de functionaliteit behouden en zal het gecoate materiaal niet nat worden, aanvriezen of roesten. Dit is afhankelijk van de toepassing.


7. Welke kleur heeft de coating?

Het standaardproduct is een héél licht doorschijnend witte waas. We hebben geen transparante formule op dit moment. Aangepaste kleuren zijn beschikbaar op aanvraag, maar zijn in minimale beschikbaarheid aanwezig. Het wordt aanbevolen om de coating te proberen op een onopvallende plek of testmateriaal wanneer kleur belangrijk is.